Evangeli segons JoanL'Evangeli de Joan, juntament amb el de Mateu, són els únics escrits per testimonis directes del ministeri de Jesús.

Joan va ser un dels dotze apòstols de Jesús, el qual era considerat un dels germans més importants dins l'església de Jerusalem juntament amb Pere i Jaume.

Joan va ser l'únic deixeble que va estar present en el moment de la crucificció de Jesús.

L'evangeli de Joan és clarament diferent dels altres tres evangelis (evangelis sinòptics). Sovint s'ha considerat a Joan el deixeble més jueu de Jesús. Joan va escriure el seu evangeli clarament enfocat al poble hebreu.

L'evangeli de Joan, a priori, sembla que no tingui cap tipus de punt de connexió amb els evangelis sinòptics, però, un estudi més profund, ens revela que l'evangeli de Joan i els tres evangelis sinòptics es complementen, és a dir, mentre que Joan ens narra gairebé exclusivament els fets ocurreguts a Jesús en la celebració de les diferents festes hebrees; els evangelis sinòptics ens narra els esdevenimnets del ministeri de Jesús quan aquest no era a Jerusalem.

L'evangeli de Joan ens permet entendre una realitat, tristament oblidada per molts cristians avui en dia, Jesús era jueu, i com a tal Ell complia tota la Llei.

Malauradament, avui en dia, l'església cristiana s'ha allunyat molt de les seves arrels hebrees. Tanmateix, llegir l'evangeli de Joan i estudiar la Bíblia amb una perspectiva hebrea ens obrirà els ulls a una major amplitud de coneixment de la Bíblia.Evangeli segons MateuEvangeli segons MarcEvangeli segons LlucEvangeli segons JoanFets dels ApòstolsRomansPrimera CorintisSegona CorintisGàlates
EfesisFilipencsColossencsPrimera TessalonicencsSegona TessalonicencsPrimera TimoteuSegona TimoteuTitusFilemó
HebreusJaumePrimera PereSegona PerePrimera JoanSegona JoanTercera JoanJudesApocalipsi


preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)