Evangeli segons MarcL'evangeli de Marc és un dels dos evangelis que no ha estat escrit per persones que han presenciat directament els fets ocorreguts durant el ministeri de Jesús.

La tradició popular diu que Marc era un dels deixebles de Pere, i per extensió, es podria considerar l'evangeli de Marc com un evangeli amb una clara influència de les experiències viscudes per Pere.

Pere va ésser un dels primers deixebles cridats per Jesús. Pere, juntament amb Jaume i Joan se'ls considerava entre els deixebles més importants de l'església de Jerusalem.

Pere va tenir el privilegi de ser el primer a anunciar les bones noves de la resurrecció de Jesucrist i el perdó de pecats en els seu nom al poble jueu, (Fets dels Apòstols 2), i també va ser el primer apòstol a predicar la Paraula als gentils quan Déu l'envià a predicar les bones noves de l'evangeli a casa del Centurió Corneli a Cesarea de Filip.(Fets dels Apòstols 10).

Dels quatre evangelis existents, aquest, és el més curt, 16 capítols. L'evangeli de Marc ens narra tant sols el ministeri de Jesucrist des del seu bateig (inici del ministeri) fins la seva mort i resurrecció.

A diferència dels altres dos evangelis sinòptics (Mateu i Lluc) Marc no va cap referència a la vida de Jesús abans de que donés inici el seu ministeriEvangeli segons MateuEvangeli segons MarcEvangeli segons LlucEvangeli segons JoanFets dels ApòstolsRomansPrimera CorintisSegona CorintisGàlates
EfesisFilipencsColossencsPrimera TessalonicencsSegona TessalonicencsPrimera TimoteuSegona TimoteuTitusFilemó
HebreusJaumePrimera PereSegona PerePrimera JoanSegona JoanTercera JoanJudesApocalipsi


preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)