Evangeli segons MateuDels quatre evangelis que existeixen a la Bíblia, l'evangeli de Mateu és un dels dos que ha estat escrit directament per les experiències personals d'un dels dotze apòstols, concretament Mateu.

Mateu figura, en tots els evangelis, en la llista dels dotze apòstols. Mateu no va ser un dels primers deixebles que Jesús va cridar, i va començar a seguir a Jesús quan aquest portava, aproximadament, un any de ministeri.

Mateu era un jueu que treballava de recaptador d'impostos, un dels personatges més odiats de l'època pels seus contemporanis hebreus, doncs aquests, consideraven els recaptadors com uns traïdors ja que s'encarregaven de recollir tributs dels hebreus per lliurar-los a Roma.

La Bíblia ens narra que Jesús va baixar cap a la regió del mar i allí es va fixar en Mateu que seia assegut a la recaptació d'impostos. Jesús el va cridar, i, a l'instant, Mateu ho va deixar tot i el va seguir.

Mateu va escriure un evangeli pensat directament pels creients que provenien dels gentils. Intencionadament no parla gairebé res de les pràctiques religioses jueves com ara pujar tres cops l'any a Jerusalem, entre d'altres.

L'evangeli de Mateu cerca demostrar que Jesús és el Messies basant-se en el compliment de les diferents profecies que descrivien com seria el Messies. Així, veiem, que des del capítol 2 al capítol 4, Mateu ens va narrant diferents esdeveniments previs a l'inici del ministeri de Jesús amb l'objectiu de mostrar que les diferents profecies messiàniques s'han complert en Jesucrist. També veiem d'altres referències al compliment de profecies messiàniques en el capítol 12 o en el 27.Evangeli segons MateuEvangeli segons MarcEvangeli segons LlucEvangeli segons JoanFets dels ApòstolsRomansPrimera CorintisSegona CorintisGàlates
EfesisFilipencsColossencsPrimera TessalonicencsSegona TessalonicencsPrimera TimoteuSegona TimoteuTitusFilemó
HebreusJaumePrimera PereSegona PerePrimera JoanSegona JoanTercera JoanJudesApocalipsi


preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)