Fets dels apòstolsEl llibre de Fets dels apòstols va ser escrit per Lluc, metge grec company de viatge de Pau, el qual també va escriure l'evangeli que porta el seu nom.

El llibre dels Fets dels apòstols és el llibre més llarg del Nou Testament. En aquest llibre, Lluc ens narra els successos que s'esdevingueren des de l'alçament de Jesús cap al cel fins a l'empresonament de Pau a Roma.

El llibre es divideix en dues parts mols diferenciades. En els dotze primers capítols veurem l'arribada de l'Esperit Sant, el naixement de l'església, l'expansió de la Paraula envers els gentils degut a la persecució originada arran de l'execució d'Esteve, el ministeri de Felip l'evangelista i el bateig de l'Esperit Sant als creients no hebreus. Tots aquests esdeveniments aniran clarament enfocats a l'obra que Déu féu a través de l'apòstol Pere.

A partir del capítol 13, el llibre dels Fets dels apòstols es centrarà en l'obra que Déu realitzà a través de l'apòstol Pau. Se'ns narrarà els quatre viatges apostòlics de Pau amb els principals esdeveniments de cada viatge i la seva detenció a Jerusalem i posterior enviament a Roma.

Malgrat que el llibre rep el nom dels Fets dels apòstols, la realitat és que només ens narra l'activitat de dos dels apòstols: Pere i Pau. Lluc no ens parla gairebé res del ministeri i l'obra que Déu realitzar amb la resta d'apòstols.Evangeli segons MateuEvangeli segons MarcEvangeli segons LlucEvangeli segons JoanFets dels ApòstolsRomansPrimera CorintisSegona CorintisGàlates
EfesisFilipencsColossencsPrimera TessalonicencsSegona TessalonicencsPrimera TimoteuSegona TimoteuTitusFilemó
HebreusJaumePrimera PereSegona PerePrimera JoanSegona JoanTercera JoanJudesApocalipsi


preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)