Epístola als hebreusL'epístola als hebreus és l'únic llibre del Nou Testament del qual es desconeix la identitat del seu autor. Tradicionalment s'ha considerat que aquesta carta havia estat escrita per Pau. La realitat, però, demostra que això no pot ser, doncs el mateix autor de l'epístola reconeix que ell ha rebut l'evangeli a través de testimonis oculars de la Paraula, és a dir, que ell va rebre l'evangeli a través de persones i no directament per Jesucrist, com va passar en el cas de Pau.

El que si podem dir de l'epístola dels hebreus és que va ser escrita per una persona de parla hebrea que tenia un gran coneixement de l'Antic Testament.

La carta està dirigida a una comunitat d'hebreus, no se sap d'on exactament, la qual fa temps que existeix i, en un principi, van patir penalitats per causa de la Paraula. L'autor de la carta és molt conegut per aquesta comunitat, fet que ens fa pensar que en podria ser algun dels responsables.

A la vegada, sabem que la persona que va escriure l'epístola tenia una relació molt pròxima a Pau i el seu entorn, doncs, sabem que va estar empresonat juntament amb Timoteu, amb molta probabilitat, en un període de temps on l'apòstol Pau ja havia estat assassinat, doncs la carta no fa cap referència a Pau.

La carta posa especial èmfasi en demostrar que Jesús és el Fill de Déu, i que havent viscut una vida perfecte, s'ha convertit en gran sacerdot celestial, el qual pot fer expiació per les nostres ofenses.

L'autor de la carta també ens parla de l' importància de la fe definint-ne alguns dels seus herois.Evangeli segons MateuEvangeli segons MarcEvangeli segons LlucEvangeli segons JoanFets dels ApòstolsRomansPrimera CorintisSegona CorintisGàlates
EfesisFilipencsColossencsPrimera TessalonicencsSegona TessalonicencsPrimera TimoteuSegona TimoteuTitusFilemó
HebreusJaumePrimera PereSegona PerePrimera JoanSegona JoanTercera JoanJudesApocalipsi


preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)