Primera epístola de l'apòstol Pau als corintisLa primera epístola de l'apòstol Pau als corintis és la segona carta més llarga de la Bíblia.

Pau va escriure aquesta carta quan es trobava a Efes, al principi del seu tercer viatge apostòlic.

Malgrat que la carta porta el nom de primera, sabem que, com a mínim, Pau havia escrit una carta anterior a aquesta, doncs, així ho posa de manifest ell mateix en aquesta epístola.

L'església de Corint, segons ens mostra Pau a través d'aquesta epístola era una església amb molta capacitació però a la vegada amb molt desordre. Hem de tenir en compte la situació històrica que travessava Corint, doncs, en l'època que Pau va evangelitzar Corint, aqueta era una de les principals ciutats comercials del Mediterrani i comptava amb el prostíbul més gran de tot Europa. Corint era una ciutat infestada de pecat i, en consegüent, les persones que arribaven a l'església venien de situacions molt complicades.

La carta està escrita bàsicament amb la intenció de posar ordre dins l'església de Corint tot alertant del perill de falses doctrines, doncs, ja en aquesta època primerenca de l'evangeli, apareixien doctrines estranyes com la que qüestionava la resurrecció.

Em de tenir en compte que tant la primera epístola als corintis com la segona, contenen ensenyances molt específiques enfocades a la situació tradicional i social que existia en aquell moment a Corint, i, en conseqüència, s'ha d'anar molt alerta al estudiar ambdues cartes per tal de diferenciar clarament quan Pau parla sobre fets culturals referents als habitants de Corint o ensenyança bíblica apte per a tots els cristians.Evangeli segons MateuEvangeli segons MarcEvangeli segons LlucEvangeli segons JoanFets dels ApòstolsRomansPrimera CorintisSegona CorintisGàlates
EfesisFilipencsColossencsPrimera TessalonicencsSegona TessalonicencsPrimera TimoteuSegona TimoteuTitusFilemó
HebreusJaumePrimera PereSegona PerePrimera JoanSegona JoanTercera JoanJudesApocalipsi


preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)