Primera epístola de l'apòstol Pau a TimoteuAquesta és la primera de les tres cartes pastorals que Pau va escriure: dues les va escriure a Timoteu i una a Titus.

Timoteu era un jove de mare jueva i pare grec que Pau va trobar a la regió de Derbe i Iconi a l'inici del segon viatge apostòlic. De seguida Pau va agafar Timoteu amb ell per acompanyar-lo a l'obra d'evangelisme. Timoteu va ésser un dels pocs companys d'evangelització de Pau que va romandre amb Pau fins al final de la seva vida.

En aquesta epístola, Pau li envia instruccions a Timoteu sobre com ensenyar i comportar-se amb l'església a Efes, on Pau havia deixat Timoteu a fi que posés ordre, ordenant-li vetllar per rebatre diferentes doctrines estranyes que havien aparegut a Efes, mentre Pau anava de viatge cap a la regió de Macedònia.

Pau dóna instruccions precises a Timoteu sobre l'ordenació de responsables a l'església i l'organització dins l'església. A la vegada Pau adverteix a Timoteu que vagi alerta amb l'aparició de doctrines estranyes.Evangeli segons MateuEvangeli segons MarcEvangeli segons LlucEvangeli segons JoanFets dels ApòstolsRomansPrimera CorintisSegona CorintisGàlates
EfesisFilipencsColossencsPrimera TessalonicencsSegona TessalonicencsPrimera TimoteuSegona TimoteuTitusFilemó
HebreusJaumePrimera PereSegona PerePrimera JoanSegona JoanTercera JoanJudesApocalipsi


preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)