Segona epístola de l'apòstol Pau als corintisLa segona epístola de l'apòstol Pau als corintis va ser escrita durant el tercer viatge apostòlic de Pau, quan aquest es trobava a les regions de Macedònia.

La segona carta és una resposta i una felicitació a la bona conducta i l'obediència dels corintis. Quan Pau va escriure la primera carta als corintis, Pau els hi va retreure determinades actituds pecaminoses que tenien que ser corregides. Durant el temps que transcórre entre la primera i la segona carta, Pau envia Titus, col·laborador de Pau per veure la situació i la resposta de l'església de Corint davant la carta de Pau. Després del retorn de Titus de Corint cap a Pau, Pau s'alegra al comprovar que l'església va respondre amb total submissió a l'autoritat apostòlica de Pau al corregir les diferents observacions que Pau els hi feia.

La carta també és utilitzada per avisar als corintis per tal que es preparin per a la recol·lecta a favor dels cristians de Jerusalem. Pau, juntament amb la carta, torna a envià Titus amb d'altres germans a fi que estiguin preparats per quan arribi Pau amb companyia d'alguns dels germans vinguts de Macedònia.

Durant la última visita de Pau a Corint i la que anuncia que tornarà a fer, arribaren a Corint "apòstols" que predicaren un evangeli diferent. Pau aprofita la carta per alertar i retreure als corintis la seva passivitat davant l'arribada de doctrines estranyes.Evangeli segons MateuEvangeli segons MarcEvangeli segons LlucEvangeli segons JoanFets dels ApòstolsRomansPrimera CorintisSegona CorintisGàlates
EfesisFilipencsColossencsPrimera TessalonicencsSegona TessalonicencsPrimera TimoteuSegona TimoteuTitusFilemó
HebreusJaumePrimera PereSegona PerePrimera JoanSegona JoanTercera JoanJudesApocalipsi


preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)