Segona epístola de l'apòstol pereLa segona epístola de Pere va ser escrita poc abans de la seva mort, tal com el mateix Pere reflecteix en la carta.

Tenint present aquest fet, Pere, escriu aquesta carta per transmetre encoratjament als germans recordant-los que ell va estar present quan Jesús es va transfigurar a la muntanya i va sentir la veu de Déu que li deia: "Aquest és el meu Fill, l'Estimat, en qui jo estic complagut.

A part de la paraula d'exhortació Pere ens porta una de les advertències més contundents de la Bíblia. Pere ens parla de l'aparició de l'apostasia i adverteix que als últims temps vindran burletes que menysprearan la segona vinguda del Senyor. Pere adverteix als germans que els últims temps apareixeran falsos mestres i falsos profetes que s'infiltraran a l'església introduint doctrines de perdició.

La segona epístola de Pere guarda una gran similitud amb l'epístola de Judes. Si analitzem ambdues epístoles veurem que Judes i Pere utilitzen gairebé els mateixos exemples: Noè, Lot i Balaam. Destaca també, el fet que Pere utilitzi en la seva carta, encara que de forma menys evident que Judes, el llibre de Henoc al parlar dels àngels caiguts enviats al Tàrtar.Evangeli segons MateuEvangeli segons MarcEvangeli segons LlucEvangeli segons JoanFets dels ApòstolsRomansPrimera CorintisSegona CorintisGàlates
EfesisFilipencsColossencsPrimera TessalonicencsSegona TessalonicencsPrimera TimoteuSegona TimoteuTitusFilemó
HebreusJaumePrimera PereSegona PerePrimera JoanSegona JoanTercera JoanJudesApocalipsi


preguntadelasetmana (23K)

Pàgina creada amb l'ajuda de:

cctw (45K)
evolucio-vs-creacio-el-llibre (82K)